Puolukkajäätelö kääretorttu
pohja:
4 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225'C 5-7min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi.
täyte:
1 l vaniljajäätelöä
100-150 g puolukoita
80 -100 g tummaasuklaata
Anna jäätelön hiukan sulaa niin on helpompi sekoittaa ainekset joukkoon ja levittää kääretortun päälle. Rouhi suklaa. Sulata pakastepuolukoita hiukan, halutessasi survo tai jätä kokonaiseksi. Sekoita puolukat ja suklaa jäätelön joukkoon. Levitä kääretorttupohjan päälle ja rullaa. Laita pakkasen vähintään pariksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti