keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 10-luukku: Puolukkajäätelö kääretorttu

Tämän ohje löytynyt 15.v. sitten Valion sivulta. Tosin ei ollut gluteeniton vaan tehty ruisjauhoihin ja perunajauhoihin. Teen tätä aina sillointällöin ja nykyään gluteenittomana. Nyt lisäsin lisäksi hiukan suklaarouhetta joukkoon.


 

Puolukkajäätelö kääretorttu


pohja:

4 munaa

1 dl fariinisokeria

1 dl gluteenittomia jauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225'C 5-7min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi. 

täyte:

1 l vaniljajäätelöä

100-150 g puolukoita

80 -100 g tummaasuklaata

Anna jäätelön hiukan sulaa niin on helpompi sekoittaa ainekset joukkoon ja levittää kääretortun päälle. Rouhi suklaa. Sulata pakastepuolukoita hiukan, halutessasi survo tai jätä kokonaiseksi. Sekoita puolukat ja suklaa jäätelön joukkoon. Levitä kääretorttupohjan päälle ja rullaa. Laita pakkasen vähintään pariksi tunniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...