torstai 3. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 4. luukku: Poropiirakka

 

Suolaista piirakkaa itsenäisyyspäivälle. 
Tämän voi tehdä joko kylmäsavuporosta tai kylmäsavu härästä -kummastakin tulee maukasta.



Poropiirakka

pohja:

100 g voita

½ dl juustoraastetta

2 dl gluteenittomia jauhoja

2 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Nypi jääkaappikylmä voi joukkoon. Lisää lopuksi kylmä vesi. Painele voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla pohjaan muutamia reikiä. Laita jääkaappiin hetkeksi odottamaan.

täyte:

100 g kylmäsavu poroa tai härkää

1 punasipuli + öljyä

100 g juustoraastetta

1 prk ranskankermaa

2 kananmunaa

suolaa

mustapippuria

ruohosipulia tai persilijaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hiukan aikaa paistinpannulla öljyssä. Hienonna kylmäsavu leikkele. Sekoita leikkele silppu, juustoraaste sekä sipuli keskenään. Lisää seos pohjan päälle. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää täytteen päälle.

Paista 200'C 25-35min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...