Poropiirakka
pohja:
100 g voita
½ dl juustoraastetta
2 dl gluteenittomia jauhoja
2 rkl kylmää vettä
Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Nypi jääkaappikylmä voi joukkoon. Lisää lopuksi kylmä vesi. Painele voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla pohjaan muutamia reikiä. Laita jääkaappiin hetkeksi odottamaan.
täyte:
100 g kylmäsavu poroa tai härkää
1 punasipuli + öljyä
100 g juustoraastetta
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia tai persilijaa
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hiukan aikaa paistinpannulla öljyssä. Hienonna kylmäsavu leikkele. Sekoita leikkele silppu, juustoraaste sekä sipuli keskenään. Lisää seos pohjan päälle. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää täytteen päälle.
Paista 200'C 25-35min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti