perjantai 18. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 18.luukku: pehmeä piparkakku

 Tämä oli uusi tuttavuus kuivakakuissa. Ehdotomasti nousi kyllä yhdeksi suosiksi. Tämän voi hyvin tehdä ilman kuorutetta.




Pehmeä piparkakku

2 dl vaaleaa glut.jauhoa

1½ dl mantelijauhoa

1½ dl perunajauhoa

2 tl neilikkaa

1 tl kanelia

1½ tl pomeranssinkuorta

2 tl soodaa

2 dl fariinisokeria

80 g voita

4 kananmunaa

2 dl maitoa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää keltuaiset, voisula ja maito kuiviin aineksiin. Vaahdota valkuaiset ja lisää muiden ainesten joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175'C 30-35min

Kuorrute:

kahvia (n. ½ dl)

tomusokeria

kaakaojauhetta (2 rkl)

Näitä en mitannut kuin summamutikassa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kakun päälle kun tuntuu hyvältä seokselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...