keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 3.luukku; perunaleivokset

 Perunaleivokset on olleet lapsuudesta asti sellaisisia herkku joita sai todella harvoin -siksi kai ne onkin niin hyviä. Nykyään pystyy tekemän itse ja herkuttelemaan milloin vaan.






Perunaleivokset


Kääretorttulevy:

2 kananmunaa

½-1 dl fariinisokeria tai tavallista

½ dl vaaleata glut.jauhoa

½ dl perunajauhoa

(1-2 tl kaakaojauhetta)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon varovaisesti käännellen. Paista 200'C 5min tai kunnes on kypsä. Jäähdytä.

Lisäksi:

120-145g tummaasuklaata

100 g voita

½ dl kaakaojauhetta

½ dl vadelmahilloa

1 dl tomusokeria

1 tl rommiaromia

Koristeeksi: 

suklaatrösseliä tai kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja voi. Murenna kääretorttulevy ja hienonna se monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon suklaa, voi, hillo, tomusokeri, rommiaromi, kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi tasaiseksi massaksi. Anna seoksen levätä hiukan aikaa jääkaapissa.

Leivo taikina tangoksi. Leikkaa paloiksi (16 pötkylää tai 32 pientä palloa). Kierrittele palat trösselissä tai kaakaojauhossa. Paina veitsellä kolme viivaa leivoksen päälle. Anna leivosten hetki vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...