torstai 10. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 11.luukku: Puolukkalimppu

 Gluteenittoman leivän tekoon ei ole itsellä vielä tullut samaa varmuutta mitä oli normi jauhoista tehdessä. Tosin tekemällä oppii ja useasti kokeilemalla. Tästä tuli kyllä hyvää ja juuri sellaista kuin muistinkin -vaikkakin jauhot vaihdoin gluteenittomiksi. 



Puolukkalimppu


3 dl tattarijauhoja

3 dl vaaleita glut.jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl fenkolia

1 tl anista

2 tl soodaa

½ tl suolaa

1 dl puolukkahilloa tai 1½ puolukoita survottuna

5 dl vettä tai maitoa (kädenlämpöistä, hiukan lämpimämpää)

2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä

Voitele pitkulainen leipävuoka margariinilla ja jauhota. Aseta uuni 200*C lämpeämään.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon puolukka, vesi ja juokseva margariini. Sekoita taikina tasaiseksi -älä vaivaa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta tarvittaessa. Paista leipää uunin alatasolla noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...