Gluteenittoman leivän tekoon ei ole itsellä vielä tullut samaa varmuutta mitä oli normi jauhoista tehdessä. Tosin tekemällä oppii ja useasti kokeilemalla. Tästä tuli kyllä hyvää ja juuri sellaista kuin muistinkin -vaikkakin jauhot vaihdoin gluteenittomiksi.
Puolukkalimppu
3 dl tattarijauhoja
3 dl vaaleita glut.jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl fenkolia
1 tl anista
2 tl soodaa
½ tl suolaa
1 dl puolukkahilloa tai 1½ puolukoita survottuna
5 dl vettä tai maitoa (kädenlämpöistä, hiukan lämpimämpää)
2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
Voitele pitkulainen leipävuoka margariinilla ja jauhota. Aseta uuni 200*C lämpeämään.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon puolukka, vesi ja juokseva margariini. Sekoita taikina tasaiseksi -älä vaivaa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta tarvittaessa. Paista leipää uunin alatasolla noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti