keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 17.luuku: pipariboston

 Nykyään tule tehtyä aika harvoin pullaa -puhumattakaan mistään bostonpullasta.

Makuja on monenlaisia -itse tykkään että tätä ei paisteta ihan kokonaan kypsäksi. Alunperin piti tehdä pieniä pullaleivoksia vuokiin, mutta suunnitelmat muuttuivat ja halusinkin ison pullan. Näin tehtynä tiesi että sisusta saattaisi jäädä juri sellaiseksi ihanaksi -ei niin kypsäksi.



Tämän voi tehdä hyvin alusta lähin itse -niin että tekee taikinat -kumatkin- itse tai käyttää valmistaikinaa. Gluteenitonta pullataikinaa kun löytyy kaupan pakastealtasta. Tietysti jos tekee vehnällisenä niin saapi tehdä ainakin pullataikinan itse.


Pipariboston

1 annos pullataikinaa

½ pkt piparitaikinaa (ekaa kertaa moilas gluteeniton -ei jatkoon)

200 g appelsiinituorejuustoa

(tomusokeria päälle)

Sulata pulla sekä piparitaikina. Anna tuorejuuston lämmetä huoneenlämmössä.

Kauli pullataikina levyksi. Raasta piparkakutaikina tuorejuston joukkoon. Levitä seos tasaiseksi pullataikinan päälle. Kääri rullalle. Kääri pitko rullalle ja laita voideltuun vuokaan (itsellä oli pieni itropohjavuoka johon laitoin).

Paista 200'C 15-20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...