maanantai 7. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 8.luukku: Piparimutakakku

 Mutakakku on vaan niin älyttömän hyvää. Mitä raemmaksi malttaa jättää sitä maukkaampaa kakku on. Tässä oli valuva sisällys. Joskus olen paistanut aika kypsäksikin. Valuva on paljon parempaa.



Piparimutakakku

150 g voita

200 g tummaasuklaata

2½ jauhoja (vaaleita glut.jauhoja, kaurajauhoja)

1 tl kanelia

½ tl inkivääriä

½ tl pomeranssinkuorta

½ tl kardemummaa

½ tl neilikkaa

4 kananmunaa

½ dl fariinisokeria

½ dl tummasiirappia

Sulata voi sekä suklaa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota kananmunat, sokeri sekä siirappi. Yhdistä ainekset. Paista 200'C n.20min. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...