tiistai 15. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 16.luukku: jouluinen pataleipä

Hirveästi en ole vielä päässyt tau uskaltanut tehdä gluteenitonta leipää - on mukamas vaikeampaa kuin normi leivän teko. No tästä tuli kyllä maukasta -eikä todellakaan riittänyt joulupöytään vaan pitää tehdä uusi -tai kaksi -tai kolme. Hävisi alta'aikayksikön -oli siis ilmeisesti normi ruokavaliota syöjällekin mieluisaa ja maistuvaa leipää.
Tämän voi hyvin tehdä missä vaan uuninkestävässä astiassa - jos ei ole kantta laita foliosta kansi.



 

Jouluinen pataleipä

4 dl vettä

2 rkl siirappia

1 tl psylliumia

1½ tl suolaa

1 tl chiansiemen

2 dl kaurahiutaleita

1½ tl fenkolia

1 tl anista

½ tl pomeranssinkuorta

4 dl jauhoja (käytin 3 dl vaaleita glut,jauhoja, 1 dl härkäpapujauhoja)

1 tl kuivahiivaa

1 rkl rypsiöljyä

Kuumenna vesi 42'C asteiseksi. Lisää siirappi joukkoon ja anna liuota. Sekoita psyllium, suola, chiansiemenet, kaurahiutaleet ja mausteet veteen. Anna seistä hetki. Sekoita loput ainekset joukkoon. Sekoita varovaisesti -älä vaivaa. Jätä tekeytymään 12 tunniksi.

Kuumenna uuninkestävää astiaa uunissa uuninlämpeämisen ajan. Kuumenna uuni 200'C. Lisää kuumaan vuokaan hiukan öljyä ja ripottele kaurahiutaleita. Kaada taikinaseos vuokaan ja peitä kannella tai foliolla. Paista 20min peitettynä. Ota kansi/folio pois ja jatka paistamista vielä 20-30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...