Jouluinen pataleipä
4 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl psylliumia
1½ tl suolaa
1 tl chiansiemen
2 dl kaurahiutaleita
1½ tl fenkolia
1 tl anista
½ tl pomeranssinkuorta
4 dl jauhoja (käytin 3 dl vaaleita glut,jauhoja, 1 dl härkäpapujauhoja)
1 tl kuivahiivaa
1 rkl rypsiöljyä
Kuumenna vesi 42'C asteiseksi. Lisää siirappi joukkoon ja anna liuota. Sekoita psyllium, suola, chiansiemenet, kaurahiutaleet ja mausteet veteen. Anna seistä hetki. Sekoita loput ainekset joukkoon. Sekoita varovaisesti -älä vaivaa. Jätä tekeytymään 12 tunniksi.
Kuumenna uuninkestävää astiaa uunissa uuninlämpeämisen ajan. Kuumenna uuni 200'C. Lisää kuumaan vuokaan hiukan öljyä ja ripottele kaurahiutaleita. Kaada taikinaseos vuokaan ja peitä kannella tai foliolla. Paista 20min peitettynä. Ota kansi/folio pois ja jatka paistamista vielä 20-30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti