Kaneli-polkkafudge
3 dl kermaa
1 dl valkoista sokeria
2 dl fariinisokeria
1½-2 tl kanelia
ripaus merisuolaa
75 g voita
½ dl glugoosisiirappia
2-3 karkkikeppiä
Keitä kermaa, sokereita, kanelia, voita, siirappia n. 20min. Kunnes seos on kunnolla muuttanut muotoaan ja jämöitynyt. Testaa joko kuulakokeella (laita seosta hiukan kylmään veteen ja jos saat pyöriteltyä massasta pallon on seos valmista) tai mittaa mittarilla (mittarin pitäisi näyttää 117 astetta). Lisää seokseen hiukan merisuolaa, sekoita hyvin.
Kaada valmis seos pieneen astiaan. Murskaa karkkikepit ja ripottele murska fudgen päälle. Laita seos tekeytymään jääkaappiin. Leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti