lauantai 12. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 13.luukku:Kaneli-polkkafudge

Fudgen teko on itseasjassa helppoa -jos omistaa pitkäjänteisyyttä, hermoja ja mahdollisesti lämpömittarin (onnistuu kyllä ilmankin)
Makuja voi tehdä kyllä laidasta laitaan. 
Tuosta on monesti kiistelty sosiaalisessamediassa onko glugoosisiirappi gluteenitonta.. Toisille sopii ja toisille ei. Vaikka itse en vehnää siedä. Siedän pieninä määrinä glugoosisiirappia vaikka onkin vehnäpohjainen (monissa gluteeniittomissa tuotteissa on vehnätärkkelystä).



 

Kaneli-polkkafudge


3 dl kermaa

1 dl valkoista sokeria

2 dl fariinisokeria

1½-2 tl kanelia

ripaus merisuolaa

75 g voita

½ dl glugoosisiirappia 

2-3 karkkikeppiä

Keitä kermaa, sokereita, kanelia, voita, siirappia n. 20min. Kunnes seos on kunnolla muuttanut muotoaan ja jämöitynyt. Testaa joko kuulakokeella (laita seosta hiukan kylmään veteen ja jos saat pyöriteltyä massasta pallon on seos valmista) tai mittaa mittarilla (mittarin pitäisi näyttää 117 astetta). Lisää seokseen hiukan merisuolaa, sekoita hyvin. 

Kaada valmis seos pieneen astiaan. Murskaa karkkikepit ja ripottele murska fudgen päälle. Laita seos tekeytymään jääkaappiin. Leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...