Taatelikakkua tulee tehtyä oikeastaan vain jouluksi/joulukuussa. Taateleita kyllä nykyään syön ihan sinälläänkin (hyviä karkin korvikkeita). Pikkuhiljaa opettelua tämänkin kanssa mihin kaikkeen sitä oikein käyttäisikään. Vaikka tykkään taatelikakusta niin tämä oli kyllä liian makea -vaikka sokerin vähensin määrä. Lisäksi käytin pandan tummaasuklata joka osottautui lopulta liian makeaksi. Harmillisesti unohdin kaupoungissa käydessäni tumman suklaan ja jouduin tyytymään tuohon. Olisin mielelläni tehnyt vaikka 2x tuota pandan tummaasuklaata + 2x 70/72% tummaasuklaata. Olisi tullut vähemmän makeaa. Löysin ohjeen Annin uunissa blogista.
Viime vuonna joulukalenterissa löytyi myös taatelikaku -tykkäsin siitä enemmän. Ehkä tämä olisi kaivannut jonkun marjakastikkeen seuraksi?
suklaa-taatelikakku
200 g taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl vaaleita glut.jauhoja
1 dl lupiinijauhoja
½ dl kaakaojauhetta
150 g ranskankermaa
Voitele kakkuvuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Pienessä vuoassa saat korkeamman, isommassa saat matalemman. Huomaa paistoajassa muutos, minkäkokoista vuokaa käytät sekä uuneissa on eroja.
Lisää taatelit ja vesi kattilaan ja keitä kypsiksi. Lisää pilkottu voi joukkoon ja anna sulaa. Itse soseutin vielä sauvasekoittimella kaiken aivan sileäksi. Sekoita jäähtyneeseen seokseen ranskankerma.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Kaadada kakkuvuokaan. Paista 175'C vuoan koosta ja uunista riipuen 40-60min.
Vaahdotettu suklaaganache
4 dl vispikermaa
400 g tummaasuklaata
Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan joukkoon. Sekoita kerma ja suklaa hyvin keskenään. Suklaa sulaa joukkoon kunhan kerma on annettu lämmetä kiehumispisteeseen asti.
Siirrä seos jäähtymään jääkaapiin. Vatkaa kylmentynyt ganache kuohkeaksi. Seoksen pitää olla kylmää niin levittyy paremmin kakun väliin ja päälle. Jos kerkeää lämpeämään laita jääkaappiin vähäksi aikaa jäähtymään. Laita seosta sekä kakun väliin että kuorruta seoksella kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti