Jossain vaiheessa ajattelin että masariinit on vaikeita tehdä -itse asjassa aika helppoja. Makean ja kirpeän yhdistelmä vaan on niin toimiva -niin tässäkin. Vaikka itse masariinit eivät kyllä paljoa sokeria sisällä.
Puolukka-masariinit
pohja:
2½ dl vaaleita glut.jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl fariinisokeria
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
1 kananmuna
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi voi joukkoon. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään ½ tunniksi. Voitele vuoat. Leivo taikina levyksi ja ota vuoalla muottina apuna käyttäen palasia. Tai vastaavasti jaa taikina vuokiin ja painele sormin tasaiseksi koko vuokaan.
täyte:
150 g voita (huoneen lämpöistä)
75 g voita
1 kananmuna
1 tl kardemummaa
Vatkaa pehmennyut voi ja mantelimassa keskenään. Lisää kananmuna sekä kardemumma. Jaa taikkina vuokiin. Paista 200'C n.15min.
kiille:
3-4 dl puolukoita
1-2 dl vettä
½-1 dl hyytelösokeria
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Jätä puolukat kaikki kokonaisiksi tai murskaa osa tai kaikki. Jaa puolukat masariinin päälle ja kaada hyytelösokeriluios päälle. Jätä puolukat kaikki kokonaisiksi tai murskaa osa tai kaikki. Laita jääkaapiiin hyytymään vähintään tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti