perjantai 18. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 19.luukku: Puolukka-masariinit

 Jossain vaiheessa ajattelin että masariinit on vaikeita tehdä -itse asjassa aika helppoja. Makean ja kirpeän yhdistelmä vaan on niin toimiva -niin tässäkin. Vaikka itse masariinit eivät kyllä paljoa sokeria sisällä.




Puolukka-masariinit

pohja:

2½ dl vaaleita glut.jauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl fariinisokeria

½ tl leivinjauhetta

100 g voita

1 kananmuna

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi voi joukkoon. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään ½ tunniksi. Voitele vuoat. Leivo taikina levyksi ja ota vuoalla muottina apuna käyttäen palasia. Tai vastaavasti jaa taikina vuokiin ja painele sormin tasaiseksi koko vuokaan.

täyte:

150 g voita (huoneen lämpöistä)

75 g voita

1 kananmuna

1 tl kardemummaa

Vatkaa pehmennyut voi ja mantelimassa keskenään. Lisää kananmuna sekä kardemumma. Jaa taikkina vuokiin. Paista 200'C n.15min.

kiille:

3-4 dl puolukoita

1-2 dl vettä

½-1 dl hyytelösokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Jätä puolukat kaikki kokonaisiksi tai murskaa osa tai kaikki. Jaa puolukat masariinin päälle ja kaada hyytelösokeriluios päälle. Jätä puolukat kaikki kokonaisiksi tai murskaa osa tai kaikki. Laita jääkaapiiin hyytymään vähintään tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...