Ekaa kertaa tein viime vuonna riistapullia jouluksi -en vaan muista kumpia tein hirvi- vai peurapullia. Tänä vuonna kuitenkin tein näitä hirvipullia. Maistiais pulla oli ainakin todella maukas. Lihapullat eivät mielestäni kuulu jouluun -näistä kuitenkin tuli tapa jota haluan jatkossakin saada joka vuosi.
Yleensä lihapullataikinaan tulee maitoa/kermaa/kermaviiliä ja jotain sidosainetta esim. korppujauhoja tai kaurahiutaleita. Jätin kokonaan näistä pois. Laitoin kuitenkin kananmunan sitomaan hiukan.
Hirvilihapullat
700 g hirven jauhelihaa
200 g possun jauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli
(1 rkl öljyä)
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
Kuori ja pilko sipuli haluamasi kokoiseksi. Halutessasi voit kuulottaa sipulin öljyssä. Sekoita jauhelihojen joukkoon mausteet sekä sipuli. Pyörittele pulliksi ja paista 175'C 15-20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti