sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 7.luukku: Vanilja-karpalokakku

Juustokakkua ilman liivatetta. Tähän ehkä olisi riittänyt ½ annosta vaniljakreemijauhetta. Tuo kreemi värjää ikävästi keltaiseksi -mutta maku on siitä huolimatta hyvä.


Koristeluun tähän käytin osittain tummassa suklaassa pyöräytettyjä karpaloita. Olisi voinut myös tehdä sokeroituja karpaloita. Yhtä hyvin tämän voisi tehdä myös puolukoista.


Vanilja-karpalokakku

pohja:

n.150 piparkakkuja
1 dl mantelijauhoja
½ dl öljyä tai 50 g voita

Murskaa piparkakut. Sekoita mantelijauho ja rasva joukkoon. Painele kakkuvuokaan ja laita jääkaapiin odottamaan.

karpalot:

2 dl karpaloita
 2 rkl vettä
2-3 rkl hyytelösokeria

Keitä seosta 1-2 min matalalla lämmöllä. Jäähdytä ja lisää pohjan päälle.

täyte:

2 dl kermaa

½-1 dl vaniljakreemijauhetta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vaniljarahkaa

Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi (kuohukerma menee nopeasti yli vatkatuksi). Sekoita loput ainekset ensin keskenään joko sähkövatkaimella tai sauvasekoittajalla. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää karpaloiden päälle. Anna tasoittua jääkaapissa parisen tuntia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...