Juustokakkua ilman liivatetta. Tähän ehkä olisi riittänyt ½ annosta vaniljakreemijauhetta. Tuo kreemi värjää ikävästi keltaiseksi -mutta maku on siitä huolimatta hyvä.
Koristeluun tähän käytin osittain tummassa suklaassa pyöräytettyjä karpaloita. Olisi voinut myös tehdä sokeroituja karpaloita. Yhtä hyvin tämän voisi tehdä myös puolukoista.
Vanilja-karpalokakku
pohja:
n.150 piparkakkuja
1 dl mantelijauhoja
½ dl öljyä tai 50 g voita
Murskaa piparkakut. Sekoita mantelijauho ja rasva joukkoon. Painele kakkuvuokaan ja laita jääkaapiin odottamaan.
karpalot:
2 dl karpaloita
2 rkl vettä
2-3 rkl hyytelösokeria
Keitä seosta 1-2 min matalalla lämmöllä. Jäähdytä ja lisää pohjan päälle.
täyte:
2 dl kermaa
½-1 dl vaniljakreemijauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljarahkaa
Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi (kuohukerma menee nopeasti yli vatkatuksi). Sekoita loput ainekset ensin keskenään joko sähkövatkaimella tai sauvasekoittajalla. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää karpaloiden päälle. Anna tasoittua jääkaapissa parisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti