tiistai 8. joulukuuta 2020

Joulukalenterin 9.luukku: Saksanpähkinä-taatelipiirakka

 

Taateli ei hirveän montaa vuotta ole kuulunut keittiööni tai resepteihini. Taatelikakku oli ensimmäinen jota kokeilin. Tämä piirakka sensijaan on aivan toista ja erittäin herkullinen.


                                                       Saksanpähkinä-taatelipiirakka


200 g pehmeitä taateleita
2 dl glögiä
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
ripaus inkivääriä
1½ dl mantelijauhoja
1 dl tummia jytte-jauhoja
2 dl kaurahiutaleita, gluteeniton
1 rkl psylliumjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1½ dl fariinisokeria
150 g saksanpähkinöitä
1/4 tl suolaa
175 g voita

Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja kumoa ne kattilaan. Lisää glögi ja mausteet joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 min. Sekoittele välilllä. Nosta kattila levyltä.
Sekoita jauhot, fariinisokeri, rouhitut saksanpähkinät, 4- viljan hiutaleet ja suola keskenään kulhossa ja lisää pilkottu voi. Nypi sormin murumaiseksi.
Levitä reilut puolet taikinasta vuokaan. Lisää taateliseos päälle ja lopuksi loput taikinasta päälle.
Paista 175'C  30-35min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...